Poziv k donacijam ob poplavah v BiH in Srbiji

Te dni smo pričeli z aktivnostmi, predvsem pri definiranju kam (naši stiki v BiH in Srbiji) in kako (URSZR in ambasada BiH v Sloveniji) poslati pomoč in računamo, da bi konec tega tedna ali najkasneje v začetku naslednjega tedna pomoč že lahko prišla na cilj.

Skupaj z Rotary klubom Žalec smo se dogovorili za nakup rabljenih kamp prikolic, ki jih bomo donirali v BiH (Doboj) in Srbijo. Prikolice bodo namenjene tistim, ki jim je ujma vzela streho nad glavo. V tej zvezi smo v povezavi z lokalnimi Rotary klubi iz Sarajeva in Doboja, kar daje garancijo, da bo oprema prišla v prave roke in direktno do pomoči potrebnih.

Preverjeno je tudi na veleposlaništvu BiH v Sloveniji, kjer bodo poskrbeli za nemoten prehod preko meje. Imamo tudi že prevoznika, ki bo odpeljal prikolice v BiH kot svoj prispevek žrtvam katastrofalnih poplav.

Do danes so se z voljo po sodelovanju javili še ostali Rotary klubi po Sloveniji: RC Medvode, RC Maribor in RC Ljubljana Brdo, glede na obseg katastrofe pa se obračamo na celotno javnost - veseli bomo vsake donacije sredstev, saj bomo na ta način lahko pomagali večjemu številu prizadetih ljudi.

Donacije zbiramo na našem računu
ROTARY KLUB VELENJE
Kopališka 1, 3320 Velenje
TRR: 0600 0095 0817 191 (Banka Celje d.d.)


arhiv novic