Rotary klub Velenje

Rotary klub Velenje je bil ustanovljen leta 2005 in deluje na območju Šaleške in Zgornje Savinjske doline oziroma na območju regije SAŠA. Rotarijci poleg številnih dobrodelnih akcij, ki jih izvajamo, stalno bdimo nad Varno hišo v Velenju, kamor se zatekajo ženske in otroci, ki doživljajo kakršnokoli obliko nasilja.

Naša prva donacija je bil videorekorder za Osnovno šolo Mislinja, nato pa smo v preteklih šestih letih na različne načine pomagali številnim posameznikom in organizacijam, pri čemer smo občasno sodelovali s centri za socialno delo in drugimi humanitarnimi organizacijami. Organizirali ali soorganizirali smo dobrodelne koncerte, dražbe likovnih del in druge dogodke, na katerih smo zbirali sredstva za pomoči potrebne. Med prejemniki donatorskih sredstev so bili tudi nekateri nadarjeni mladi glasbeniki iz lokalnega okolja.

Vsako leto sodelujemo pri organizaciji in izvedbi mednarodnega mladinskega rotarijskega tabora Na sončni strani Alp, tekom leta pa na rednih klubskih sestankih gostimo številne predavatelje s področja gospodarstva, kulture, politike in raznih institucij. Udeležujemo se tudi različnih kulturnih prireditev v regiji in izven nje ter s svojo prisotnostjo poudarjamo pomen rotarijstva v sodobni družbi.

V zadnjem obdobju smo intenzivirali mednarodno sodelovanje in navezali stike z nekaterimi rotary klubi v tujini. Naš namen je, da v bližnji prihodnosti s katerim od tujih klubov sklenemo dolgoročno partnerstvo, ki bo dalo naši dejavnosti nove dimenzije in nov zagon.

Vseskozi sledimo mislim našega ustanovnega predsednika Mateja Jenka: "V času, ko se v poplavi pridobitništva izgubljajo temeljne človeške vrednote, se v Rotary klubu Velenje povezujemo tisti, ki verjamemo, da je še vedno mogoče dobiti pravega prijatelja in da zmoremo biti pravi prijatelji. Da znamo gledati s srcem, ne samo z očmi in razumom. Z ozaveščanjem rotarijskih vrednot, stalnim izobraževanjem, spremljanjem socialne problematike in prostovoljnim delom širimo svoj pogled na svet, zato se nam spreminja naše življenje. In to je prvi korak k temu, da postane tudi življenje v našem okolju, v katerem deluje klub, bolj kvalitetno."


ROTARY KLUB VELENJE
Sedež: Vila Herberstein, Kopališka cesta 1, 3320 Velenje
Lokacija sestankov 2021: Vila Bianca Velenje
Predsednik 2023/2024: Peter Šulek
Interna ID številka kluba: #68834

Termin sestankov: vsak ponedeljek ob 20.15, Vila Bianca Velenje
E-pošta: info@rotaryklubvelenje.si
Naš botrski klub je Rotary Klub Maribor.Vsebine na www.rotaryklubvelenje.si so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli uporaba ali posredovanje informacij v druge medije brez pisnega dovoljenja lastnika ni dovoljena. Foto: Milan Marič, Jan Apat, David Geršak in arhiv kluba.