Javna predavanja Rotary kluba Velenje: Izzivi digitalne agende in razvoj digitalnega trga

KAKO SE BOMO IZOBRAŽEVALI LETA 2020?! KAKŠNI SO IZZIVI ZA NASLEDNJE DESETLETJE NA PODROČJU INFORMACIJSKIH IN KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJ?

Vljudno vas vabimo na javno predavanje IZZIVI DIGITALNE AGENDE IN RAZVOJ DIGITALNEGA TRGA, v ponedeljek, 26. januarja 2014 ob 19.19 v Knjižnico Velenje, predaval bo Franc Dolenc.

Cilj Digitalne agende za Evropo je poskrbeti, da bo enotni evropski digitalni trg, ki se opira na hitre in ultrahitre internetne povezave ter interoperabilne aplikacije, prinesel trajne gospodarske in družbene koristi.
Marca 2010 je Evropska komisija, da bi omogočila izhod iz krize in gospodarstvo EU pripravila na izzive naslednjega desetletja, začela s strategijo Evropa 2020 - Strategija za pametno, trajnostno in vključujočo rast. Digitalna agenda je ena izmed sedmih vodilnih pobud strategije Evropa 2020 in je namenjena določitvi ključne vloge, ki jo bo morala igrati uporaba informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT), če želi Evropa doseči svoje cilje za leto 2020.

Franc Dolenc, direktor APEK – Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je tudi podpredsednik združenja evropskih regulatorjev za elektronske komunikacije (Berec). Berec, ki združuje vse regulatorje telekomunikacij držav članic EU, ima ključno vlogo pri krepitvi enotnega telekomunikacijskega trga ter usklajevanju ureditve tega sektorja po vsej Evropi. Franc Dolenc je bil na mesto podpredsednika Bereca izvoljen leta 2012 z glasovi vseh članic združenja.

Zaradi morebitnega velikega zanimanja in lažje organizacije vas prosimo za predprijavo z imenom in priimkom na prijave@rotaryklubvelenje.si. Potrditev prijave na predavanje ne zagotavlja sedeža v primeru prevelikega števila slušateljev, zato prosimo za pravočasen prihod.

Organizatorja: Knjižnica Velenje in Rotary klub Velenje.        
Predavanje je brezplačno.


arhiv novic