Rotarijci Valjeva in Velenja zasadili drevesa v bolnišničnem parku

V Splošni bolnišnici Valjevo smo člani Rotary klubov iz Valjeva in Velenja ob našem obisku oplemenitili in okrasili bolnišnični park, kjer smo zasadili 40 dreves (javor). Drevesa so bila zasajena v delu parka, kjer so morali pred devetimi leti posekati bolna drevesa. Prazen prostor smo zapolnili z novimi sadikami in tako prispevali k lepšemu in bolj zelenemu videzu bolnišničnega parka.

Predsednik Rotary kluba Valjevo Dragan Đurđević je povedal, da je ozelenitev bolnišničnega parka nadaljevanje ekološke akcije valjevskih rotarijcev, ki se je začela lani, ko je bilo na dvorišču osnovne šole "Milovan Glišić" zasajenih 35 dreves rdečega javorja. Pravi, da so strokovnjaki priporočili, da se javor posadi tudi v bolnišničnem parku. Gostje iz Rotary kluba Velenje, ki smo obiskali Valjevo aprila 2019 na povabilo svojih kolegov, smo bili veseli sodelovanja v kampanji ozelenitve parka Splošne bolnišnice in da lahko s tem damo, "skromen, a prijazen prispevek za lepo in zdravo življenje".

Zoran Đurić, v.d. direktorja Splošne bolnišnice Valjevo, se je zahvalil Rotarijcem iz Velenja in Valjeva za to pomembno dejanje. Opozoril je, da je bil ta del bolnišničnega parka eden najlepših v Valjevu do pred nekaj leti, ko so bili posekana drevesa, ki jih je napadla bolezen.

Rotary je predvsem druženje, pa tudi skupnost, ki vključuje humanitarne in ekološke akcije. V Valjevu smo na povabilo naših prijateljev obiskali tudi raziskovalno postajo Petnica in bili pri izviru lepe reke Gradac, kar je še popestrilo doživetje. Krona srečanja pa bila prav ta akcija.  V Rotary klubu Velenje zdaj seveda z veseljem pričakujemo obisk prijateljev iz Valjeva.

Na fotografiji Đurič, Čretnik in Đurđević (Foto: Djordje Djoković)

Članek je bil objavljen tudi v lokalnih novicah.
 


arhiv novic