Igre talentov 2019

V polni dvorani doma kulture Velenje smo letos ponovno uživali v predstavitvi preko 50 talentiranih učencev velenjskih osnovnih šol in vsaj za nekatere verjamemo, da so tako izjemni, da bomo za njih prav gotovo še slišali.

Igre niso tekmovalnega značaja. Osnovni cilj Iger talentov je, da lahko učenci izrazijo svoj talent pred širšo publiko in da jih lahko na velikem odru občudujemo. Drugi pa je, da se talenti, učitelji in šole spoznajo in povežejo med seboj - igre namreč ponujajo priložnost, da se lahko razvije tudi sodelovanje med njimi.
Letos smo ponovno uživali v pestrosti nastopov. Predstavile so se nam vse osnovne šole: Anton Aškerc, Gustav Šilih, Livada, Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje (CVIU), Šalek, Gorica in šola Miha Pintar Toleda (MPT), ki je letos bila soorganizator Iger talentov.

Predstavili so se nam posamezniki in skupine, občudovali smo vse, od prvih do devetih razredov. Veliko se je pelo, igralo in plesalo, videli smo skupinske in solo nastope, balet, uživali smo tudi v plesu na drogu. Vsi so talenti in vsi si zaslužijo pohvalo.

Prireditev sta povezovala in držala občinstvo v pozornosti odlična stand-up komika, Uroš Kuzman in (tudi njegov) učenec šole MPT, Tjaš Esih. Dvojec nas je med čudovitimi točkami mladih talentov zabaval, od smeha je dvorana »pokala po šivih«. Uroša poznamo, saj svoj talent dokazuje z razprodanimi dvoranami, Tjaša pa smo kot talenta MPT spoznali že lansko leto, saj se je izrazil kot stand-up komik. Tjaš je letos svojo vlogo s pomočjo mentorja izpilil, dobro je pariral izkušenemu Urošu, odlično se je znašel tudi takrat, ko so sta stresala šale na svoj račun. Prijeten večer je popestrila gostja Maja Oderlap, zvezda oddaje »Znan obraz ima svoj glas«.

Velenje ima talente in nekateri že v rosni mladosti nakazujejo svojo izjemnost. Pomembno je, da so ravnatelji naklonjeni temu, da v osnovnih šolah prepoznavajo talente, ki se kalijo doma, v športnih, kulturnih in drugih institucijah, kot je npr. izjemna glasbena šola. Pomembno je, da se jih spodbuja in pomembno je, da jim damo priložnost, da se predstavijo.

Hvala ravnateljem osnovnih šol, ki so z izborom talentov in promocijo po svojih šolah pripomogli k uspešnosti dogodka. Prav posebna zahvala gre letos osnovni šoli Miha Pintar Toleda in ravnatelju, ki so Igre talentov soorganizirali. Donaciji v zahvalo za soorganizacijo preteklih Igre talentov sta pred leti že dobila šolski sklad OŠ Šalek in Gorica.

Igre talentov so tudi dobrodelna prireditev, saj se del denarja od vstopnine nameni za šolski sklad osnovne šole Miha Pintar Toledo, drugi del zbranega denarja pa Interact klub nameni za izvedbo športnih počitnic dvajsetih (20) socialno ogroženih otrok, ki jih organizirata Zveza prijateljev mladine Velenje in Rotary klub Velenje. Ob tem poudarjamo, da je vsak organizacija dogodka izpeljana s prostovoljnim delom članov, zato bodo zbrane donacije od vstopnic v znesku 1.720 EUR v celotni predane namenu.

Igre talentov že tretje leto organizira Interact klub Velenje, ki deluje pod pokroviteljstvom Rotary kluba Velenje.

Matej Jenko, mentor IAC
Rotary klub Velenje
Fotografje: Jurij Vodušek


arhiv novic