Koncert za Varno hišo Celje

Regionalna varna hiša Celje pripravlja dobrodelni koncert. Na njem zbran denar bo namenila delovanju varnih hiš, ki jih ima v Celju, Velenju in Slovenj Gradcu.

"Lani nam je ministrstvo odobrilo manj sredstev in to se sedaj pozna," pravi Suzana Kvas, direktorica Zavoda Sico v Celju, ki upravlja tudi varne hiše. Tudi sicer je delovanje te nevladne in neprofitne organizacije še precej odvisno od donatorjev. Ti jim darujejo opremo, igrače, posteljnino in druge potrebščine. "Rotary klub iz Velenja nam je denimo v celoti opremil varno hišo v Velenju. Kupili so vse, od žlic do omar," pravi Suzana Kvas. Vse tri varne hiše so polne. Prav tako se težko najde še kakšno mesto v preostalih varnih hišah, ki jih je v Sloveniji že enajst. Povsem nepokrita je Obala, tam nimajo nobene varne hiše, vsa Primorska premore le eno, in sicer v Novi gorici.

Dobrodelni koncert za Regionalno varno hišo Celje bo v sredo, 16. maja. V Celjski dom so povabili angleško pevko Shirlie Roden, ki je tudi mednarodno priznana terapevtka. Razvila je lastno metodo zdravljenja s človeškim glasom. Rodenova je avtorica knjige Sound healing (Zdravljenje z glasom), v kateri predstavlja svojo metodo zdravljenja. Pripomoček za to metodo je vedno pri roki, to je naš glas.

Na prireditvi bodo sodelovali tudi dijaki I. gimnazije v Celju. Za to priložnost bodo pripravili še razstavo risb, slik, pisem in pripovedi o življenju v varnih hišah v Celju, Velenju in Slovenj Gradcu.


arhiv novic