Predstavitev knjige Božidarja Hribernika: PRVI ROTARY KLUB NA SLOVENSKEM

Naš prijatelj, boter kluba in tudi častni član našega kluba Božo Hribernik je v Kulturnici 28.5.2006 predstavil knjigo - PRVI ROTARY KLUB NA SLOVENSKEM.

Več o knjigi:

Knjiga PRVI ROTARY KLUB NA SLOVENSKEM je pomembna za poznavanje zgodovine rotarijstva v Sloveniji. Prvi Rotary klub v Sloveniji je bil ustanovljen 15.11.1930 v Mariboru. V knjigi so slike in dokumenti kluba iz obdobja 1930 - 1941.

Avtor je prijatelj, boter kluba in tudi častni član našega kluba Božidar Hribernik.

Večina slik sicer predstavlja dogodke v Mariboru. A slike so tudi od drugod kot npr. skupinska slika rotarijcev v Hotelu Union v Ljubljani (1935) iz 3. distriktne konference Distrikta 77, Dubrovnika (1936) iz 4. distriktne konference ali fotografija proslave charterske slovesnosti Rotary kluba Kranj (1939).

V knjigi so opisane življenjske zgodbe vseh predsednikov in tajnikov kluba iz tedanjega obdobja in njihov način delovanja. Zanimiv je tudi del, ki izvira iz centralnega arhiva Rotary International v Chicagu.

V posebnem poglavju so opisane še anekdote iz rotarijskega življenja našega znamenitega olimpionika Leona Štuklja, ki je bil, kot edini živeči predvojni član Rotary kluba Maribor, soustanovitelj novega Rotary kluba Maribor.


arhiv novic