Tradicionalno predbožično obdarovanje otrok

V mesecu decembru je vsako leto posebna skrb Rotary kluba Velenje usmerjena otrokom. V predbožičnem času tako obdarimo otroke v Varni hiši Velenje. Naš namen je poleg dobrodelne geste seznanjati tudi otroke Rotarijcev s tovrstno družinsko problematiko, zato na skupno obdarovanje in druženje s stanovalci varne hiše vedno povabimo tudi naše otroke.

Pomembno je vzgajati našo mladino, ki nas bo nekoč nasledila in del svojega življenja posvetila kritičnemu opazovanju družbe, katere del smo vsi, in z željo da bi aktivno pomagali tam, kjer je to potrebno in v trenutku, ko je to potrebno. Pomembno je, da je naše delovanje stalno in časovno neprekinjeno, zato v aktivnosti vključujemo tudi naše otroke in ti bodo prenašali duh Rotarijstva na svoje otroke.

Letošnje obdarovanje otrok Varne hiše Velenje in naših otrok smo izvedli skupaj s Festivalom Velenje in Hotelom Pako ter pripravili posebno filmsko predstavo. Naši otroci so povabili še svoje prijatelje, člani Rotary kluba in varovanke varne hiše pa smo se med predstavo družili ob čaju in sladici.

Rotary klub Velenje je ob tej priložnosti dodatno popestril vsakodnevno življenje varovancev Varne hiše Velenje z donacijo zmogljivejšega računalnika in LCD zaslona.


arhiv novic