Letovanje otrok v Kampu Mozirje

seznam projektov

17.08.2015

Ob praznovanju letošnje 10. obletnice Rotary kluba Velenje smo člani zbirali sredstva za letovanje otrok iz Šaleške doline. Z zbranimi sredstvi smo v sodelovanju z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje in Kampom Mozirje omogočili brezplačne počitnice.

Počitnic se je v času od 17. do 21. avgusta udeležilo 20 otrok iz območja Šaleške doline, ki jih je na osnovi socialnih kriterijev povabila MZPM Velenje. Otrokom smo zagotoviti pet aktivnih dni, pri različnih aktivnostih so se jim predstavili gozdar, gasilec, glasbenik …, obiskali pa so tudi nekatere turistične in zgodovinske znamenitosti v regiji.

Za izvedbo dnevnih aktivnosti so skrbele pedagoške spremljevalke, za pripravo hrane in pripravo okolja pa osebje Kampa Mozirje. Ves čas so bili v pomoč pri izvedbi kampa prisotni tudi člani Rotary kluba Velenje.

Kamp Mozirje (Gozdna Šola) se nahaja na idilični lokaciji ob reki Savinji v Lokah pri Mozirju. Na osrednjem prostoru je veliko kurišče, okoli katerega je stalno postavljenih 40 šotorov z dvema ležiščema. V kampu je osrednji del sprejemnica s kuhinjo in pokrito teraso. Ima tudi skupen večnamenski prostor namenjen predavanjem, skupnim ležiščem, športnim aktivnostim…