Družinsko-turistični Rotary rally 2019

seznam projektov

11.05.2019

Rotarijci spreminjamo svet na bolje za vse. Med drugim proaktivno spreminjamo naša gospodarstva in celotno družbo iz ogljično bazirane v brezogljično. Rotary distrikt 1912 (Slovenija in Severna Makedonija) je tako v letu 2017 vzpodbudil nastanek slovenske platforme zelene mobilnosti Edison, ki danes združuje preko 100 podjetij, fakultet, inštitucij, občin in Rotary klubov s ciljem skupaj razvijati prebojno inovativne rešitve zelene mobilnosti in jo masovno razširjati. 

V soboto, 11. maja 2019 nas je preko 200 rotarijcev, naših prijateljev in gostov ob prisotnosti in podpori evropske komisarke za transport Violete Bulc lansiralo Edisonov start-up T-2 Rotalab in njegovo novo blagovno znamko GreenGo. T-2 Rotalab je inženiring zelene mobilnosti in uvaja zeleno mobilnost "on demand" z e-avtomobili, e-skuterji, e-kolesi, polnilno infrastrukturo in mobilno  aplikacijo, ki se vključuje v koncept pametnega mesta.

GreenGo je v partnerstvu z Nomagom, vodilnim ponudnikom javnega prevoza, predstavil in testiral ekstra lahki kompozitni električni avtobus GreenGo, ki se bo mogoče celo proizvajal v Sloveniji, s ciljem, da z njegovo uvedbo v javni promet v slovenskih mestih prispeva h kvaliteti zraku in bivanja v mestih.

Družinsko-turistični rally je bil letos izveden v Savinjsko-Šaleški regiji, okolici Celja, Žalca, Velenja s štartom in ciljem na poligonu varne vožnje Ljubečna. Glavni del prireditve je potekal na Centru varne vožnje Ljubečna, kjer smo samostojnoi vozili kamion, avtobus, električne Twizzy avtomobilčke, električne skuterje in kolesa, testirali simulacijo vožnje po ledu... Ob sončnem vremenu smo se zapeljali z BMW avtomobili, s kajaki po reki Savinji in si ogledali Savinjsko in Šaleško dolino iz zraka s panoramskimi vožnjami z letali.

Vsi partnerji dogodka (BMW, Renault, Elektro Celje, Triglav, Rotary distrikt 1912, Hidria, Plan-net, Celjski sejem, Eles, Remont in številni drugi) in preko 200 udeležencev smo s testnimi vožnjami električnih vozil prispevali k zbiranju sredstev za dobrodelne projekte organizatorjev dogodka, Rotary klubov Ajdovščina, Celje, Idrija, Medvode, Velenje in Žalec.