Poletni tabor v Mozirju

seznam projektov

09.08.2019

Preko Zveze prijateljev mladine Velenje se je avgusta 2019 uspešno zaključil poletni tabor v Mozirju v organizaciji Rotary kluba Velenje ter Športne Unije Slovenije. Letos je bilo na poletnem taboru skupaj 50 otrok, od tega je bilo s pomočjo sredstev zbranih na lanskem 4. Pikinem humanitarnem teku v organizaciji Rotary kluba Velenje in Triatlon kluba Velenje udeleženih 20 otrok iz socialno šibkih družin.

V sklopu aktivnosti junaki plaže so se udeležencem podelila priznanja, nagrade in priložnostna darila. Udeleženci so po kosilu zadovoljni in polni vtisov odšli domov.

Kamp Mozirje (Gozdna šola) se nahaja na idilični lokaciji ob reki  Savinji v Lokah pri Mozirju. Na osrednjem prostoru je veliko kurišče, okoli katerega so postavljeni šotori z dvema ležiščema. V  kampu je osrednji del sprejemnica s kuhinjo in pokrito teraso. Ima tudi  skupen večnamenski prostor namenjen predavanjem, skupnim ležiščem, športnim aktivnostim...

V Rotary klubu Velenje gredo naša razmišljanja v prihodnja leta tudi v smeri podelitve štipendij, s čimer bi omogočili mladim lažji dostop do kasnejše zaposlitve.