Nataša Holešek: Hrana za možgane

seznam projektov

17.03.2025

V predavanju “Hrana za možgane” smo se s predavateljico Natašo Holešek poglobili v pomen prehrane in življenjskega sloga za ohranjanje zdravja in aktivnosti možganov. Spoznali smo, kako pravilno izbrana hrana, bogata z antioksidanti, omega-3 maščobnimi kislinami in drugimi ključnimi hranili, vpliva na izboljšanje spomina, koncentracije ter preprečevanje  postopnega slabšanja naših miselnih sposobnosti.

Na predavanju “Hrana za možgane” je na preprost način pojasnila, kako pravilna prehrana podpira spomin, koncentracijo in celostno mentalno zdravje. Predavanje je ponudilo praktične nasvete in strategije za vsakodnevno nego možganov, s poudarkom na prilagajanju prehranjevalnih navad, ki prispevajo k boljšemu delovanju uma skozi vse življenje.

Nataša Forstner Holešek je izkušena predavateljica z univerzitetno diplomo iz živilske tehnologije in prehrane. Že kot majhna deklica je opazovala, kako hrana vpliva na njeno počutje, kar jo je spodbudilo k razvoju lastnih prehranskih protokolov in študiju živilske tehnologije ter prehrane. Po diagnozi celiakija, ki ji je bila postavljena pred 16 leti, pa se je še bolj posvetila raziskovanju prehrane pri avtoimunih boleznih in zdravi hrani za možgane.

Prenos predavanja je na voljo tukaj (PDF).